Meridián Csoport

Meridián Csoport

BEMUTATKOZIK A MERIDIÁN CSOPORT

2015. augusztus 20. - Meridián Csoport

A Meridián Csoportot 2015-ben Perlaki Zsuzsanna Éva és Prusinszki István alapította. Mottónk: „Gyújtsd meg a fáklyát, és a tüzet vidd tovább, mert csak így válhatsz kozmikus emberré!”

20150919_illusztracio_1.jpg

Prusinszki István újságíró, a Meridián Csoport alapító tagja, a Nulladik Dimenzió felelős szerkesztője, a Magyar Ufókutatási Klub Facebook-csoport alapító adminja.

Már középiskolás koromban, az ezredfordulótól kezdve rendszeresen jelentek meg írásaim nyomtatott hírlapokban és folyóiratokban. 2014-től 2022-ig kerületi lapszerkesztő és olvasószerkesztő voltam, jelenleg nyelvi lektorként dolgozom. 2003-ban szereztem újságíró szakképesítést a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, 2018-ban végeztem az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakán. Érdekel a kommunikáció- és információtudomány, a földönkívüli létformák keresésének alternatívái és a tudomány jelenlegi állása szerint megmagyarázatlan jelenségek.

Az ezredfordulótól kezdve több száz újságcikkem és tanulmányom jelent meg különböző ufós réteglapokban. Ifjúsági sajtódíjas újságíróként már 2003-ban, a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatójaként írt szakdolgozatomban is az ufós szubkultúrával foglalkoztam. Érdekesebb régebbi írásaimat utánközlésekben a korábbi években sorra megjelentettem blogom, a 2012-ben alapított Prusi Dosszié virtuális hasábjain.

Másfél évtizedig aktívan részt vettem a hazai ufós élet bizonyos szegmenseiben: gyakran és szívesen mentem különböző konferenciákra, baráti találkozókra, klubprogramokra és előadásokra. Magam is rendszeresen tettem eleget interjúfelkéréseknek és vállaltam médiaszerepléseket, s minden alkalommal próbáltam védeni a „mundér becsületét” a témát profitorientált érdekekből lejáratni szándékozó televíziós showműsorokban, bulváros riportműsorokban és reggeli beszélgetős adásokban egyaránt. Számos előadást tartottam fővárosi és vidéki rendezvényeken, kongresszusokon és fesztiválokon is.

A Meridián Csoport egyik alapítójaként és a Nulladik Dimenzió felelős szerkesztőjeként – a bulvármételybe süllyedt, lejáratott „ufókutatás” helyett – elsősorban a földönkívüli létformák és intelligens idegen civilizációk keresésének valós alternatíváival, valamint a tudomány határterületeivel foglalkozom. Ez a – hosszú távú célok irányába tartó – meggyőződés és lelkesedés vezetett az ELTE BTK informatikus könyvtáros hallgatójaként írt szakdolgozatom elkészítéséhez is, amelyben az ufókérdés tudományos megítélését vizsgáltam speciális – könyvtár-, információ- és kommunikációtudományi – megközelítésből.

20150919_illusztracio_2.jpg

 

Perlaki Zsuzsanna Éva író, blogger, a Meridián Csoport alapító tagja, a Nulladik Dimenzió társszerkesztője, a Magyar Ufókutatási Klub Facebook-csoport alapító adminja.

Gyermekkorom óta kedvenc időtöltésem az írás, első elismerésemet 13 éves koromban, az egykori Hármas Csatorna televíziós műsor pályázatának köszönhetően nyertem el „A rózsaszín bolygó” című képregényemért.

Széles érdeklődésű személyiségként érdekelnek a megmagyarázatlan jelenségek, legyen szó akár földönkívüliekről, szellemekről vagy parajelenségekről. Saját tapasztalatokkal is rendelkezem, ezért egyfajta szűrőn keresztül figyelem ezekben a témákban megjelenő publikációkat, tanulmányokat és az embereket.

2014-ben indítottam el a „Gondolatok az égbolt alól” című blogomat, ahol többek között rejtélyes ufóesetekről, az emberiség eredetéről, ősi múltból származó érdekességekről, szimbólumokról és rovásírásról, illetve társadalomkritikai és filozófiai gondolataimról olvashatnak az érdeklődők. Több írásom nyomtatásban is megjelent különböző magazinokban, évkönyvekben.

Többéves kutatómunkám gyümölcseként egyik vezéregyénisége lettem az „Izsáky-kutatóknak”. Számos előadást tartottam Budapesten, Egerben, Körmenden és Tatán Izsáky László erdélyi ufókutató munkásságáról, aki arról híresült el, hogy 1974 nyarán a Kakastaréj közelében, társaival együtt egy ufólehívójel segítségével lecsalogatta a földönkívülieket, akiktől 86 darab vésett aranylemezt vettek át, melyeket az akkor még működő Securitate elkobzott.

2016-ban Izsáky hatására ellátogattam a Gutin hegységbe, ahol két társammal rekonstruáltam az esetet, a megfelelő időben és helyen, pontos tájolással felrajzoltuk a lehívójelet. Működött. A kapcsolat létrejött. Erről írt dokumentumregényem 2018-ban jelent meg, „A jel – Sikeres ufólehívás a Kakastaréjnál – Az erdélyi Izsáky László nyomában” címmel.

2020 nyarán jelent meg a második, ismeretterjesztő könyvem „Ősi rovásjelek az erdélyi aranylemezeken” címmel, mely szorosan kapcsolódik első könyvemhez. Bemutatom a lemezeken szereplő idegen írásjelek és az ősi földi ábécé hasonlóságait és különbségeit. Véleményem szerint a kozmikus Biblia néhány darabja kerülhetett az emberiség birtokába.

20150919_illusztracio_3.jpg

 

20150919_illusztracio_5.jpgMeridián Csoport

Az ufójelenségekkel és alternatív elméletekkel foglalkozó Meridián Csoportot 2015-ben Prusinszki István és Perlaki Zsuzsanna Éva alapította. Azért álmodtuk meg a Meridián Csoportot, hogy elválasszuk az ocsút a búzától, és fényt derítsünk az igazságra, egyúttal ösztökéljük az embereket a virtuális világból való kilépésre. Csoportunkban és rendezvényeinken lehetőség nyílik kötöttségek nélkül beszélgetni ufó- és parajelenségekről, valamint „alternatív” tudományos elméletekről az élet minden területén. Kritikusan fogadjuk az interneten időről időre felkapott, de gyakran hamisnak bizonyuló „fotó- és videóbizonyítékokat” és személyes beszámolókat. A többi „ufós” csoporttal ellentétben nem kívánunk foglalkozni „lerágott csontokkal”, álhíroldalakról származó információkkal, konkrétumokat nem tartalmazó személyes beszámolókkal, szerzői jogokat sértő cikkekkel, továbbá idegen nyelvű anyagokkal sem. Teljes mértékben elhatárolódunk minden más „ufókutatással” foglalkozó szervezettől és azok irányvonalától, céljaitól, terveitől és jövőképétől, amellyel véleményünk szerint egy zsákutcába futott, áltudományos irányvonalat konzerválnak. Mottónk: „Gyújtsd meg a fáklyát, és a tüzet vidd tovább, mert csak így válhatsz kozmikus emberré!”

A Meridián Csoport zárt Facebook-csoportja a Magyar Ufókutatási Klub, ahol szeretettel várjuk az érdeklődőket, régi és új tagjaink posztjait, hozzászólásait, véleményét.

 

Saját szervezésű programunk 2020-ban

2020. október 10. – Exkluzív aranylemez-konferencia

 

Saját szervezésű programjaink 2018-ban

2018. szeptember 6. – Exkluzív Izsáky-est Tatán

2018. július 24. – Perlaki Zsuzsanna Éva A jel című dokumentumregényének bemutatója

 

Saját szervezésű programjaink 2017-ben

2017. április 2. – Meridián-túra a Spartacus-ösvényen

2017. április 6. – Magyar X-akták nyomában – Prusinszki István előadása a kispesti Üllői úti könyvtárban

2017. szeptember 17. – Meridián – A gyermekkor vége – III. Meridián-piknik a Népligetben

  

Saját szervezésű programjaink 2016-ban

2016. január 6. – Tovább a sárga úton – Évindító túra a Tündér-hegyen

2016. február 13. – Meridián Szabadegyetem – M-akták: Titkosítás alól feloldva

2016. március 24. – M-kapcsolat: Égből szállva, földre érve – Találkozó az Öreghalász étteremben

2016. április 16-19. – Nyomozás az erdélyi Izsáky László után

2016. június 7. – Sikeres ufólehívás a Kakastaréjnál

2016. július 23. – II. Meridián piknik a Népligetben

2016. augusztus 28. – Töltődjünk együtt! – Meridián-túra a Pilisben

2016. augusztus 30.–szeptember 1. – Visszatérés a Kakastaréjhoz

2016. szeptember 24. – M-kapcsolat: Égből szállva, földre érve – Találkozó a Gulliver étteremben

 

Saját szervezésű programjaink 2015-ben

2015. szeptember 19. – Ufós piknik a Népligetben

2015. október 18. – Mindig a sárga úton – Meridián-túra a Csíki-hegyekben

 

Nyilvános programok a Meridián Csoport alapítóinak részvételével

2023. május 20. – Móricz 100 Őstörténeti Konferencia

2019. december 10. – A Körmendi Figyelő 20. számának bemutatója a körmendi Batthyány-kastély aulájában

2019. október 16. – Szigorúan titkos ufóesetek – Traccsparti a katonai X-aktákról a Párbeszéd Tere szervezésében

2018. december 4. – A Körmendi Figyelő 19. számának bemutatója a körmendi Batthyány-kastély aulájában

2018. október 30. – Erdélyi X-akták – Kozmikus kapcsolatfelvétel – Beszélgetés a Párbeszéd Tere szervezésében

2018. június 23. – XV. Ősi Magyar Szer Találkozó Tiszaalpáron

2018. március 7. – Magyarok a Táltos-barlang nyomában – Varga Zoltán előadása Budapesten

2017. november 30. – Rejtélyes ufóesetek nyomában – Beszélgetés a Párbeszéd Tere szervezésében

2017. november 28. – Az Izsáky-bőröndök titkai – Izsáky-kutatók eszmecseréje Körmenden

2017. október 18. – Álhírek? Álhírek! – Igazság a sorok között – Beszélgetés a Párbeszéd Tere szervezésében

2017. október 4. – Űrkutatás Napja a Magyar Tudományos Akadémián – Hatvanéves az űrkorszak

2017. szeptember 23. – Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban

2017. május 3. – Idegenségtapasztalatokról a Szimbiózis Napokon – Juhász Péter kulturális antropológus előadása a Meridián Csoport közreműködésével készült kutatásról

2017. március 11. – Pest-budai csillagséta Regiomontanus nyomában

2017. február 3. – Regiomontanustól a Masat–1-ig – Konferencia a Bélyegmúzeumban

2016. augusztus 12-14. – Kurultaj a bugaci pusztában

2016. április 2. – Sorok között az igazság – Prusinszki István előadása a budapesti exopolitikai konferencián

2016. március 9. – GFK 300. könyvbemutató és nemzetközi űrkiállítás a Millenárison

2016. március 8. – Űrsztárok és űrsztorik – Schuminszky Nándor előadása

2016. március 4. – Táguló határok könyvbemutató a MANT szervezésében a Millenárison

2015. december 6. – Az erdélyi aranylemezek nyomában – Perlaki Zsuzsanna Éva előadása az egri Univerzum Klubban

2015. november 7. – Összeesküvésektől a hiszékenységig – Prusinszki István előadása a budapesti exopolitikai konferencián

2015. október 2. – Űrkutatás Napja – Előadássorozat az Óbudai Egyetemen a MANT szervezésében

2015. június 27. – Húszéves az Univerzum Klub – Jubileumi exopolitikai konferencia Egerben

2015. május 27. – A magyar űrutazás 35. évfordulója – Asztronauta-ünnepnap a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban

2015. április 25. – Ufók a médiában egykor és most – Prusinszki István előadása az egri Univerzum Klubban

2015. február 26. – Magyarok a világűrben – Előadássorozat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

süti beállítások módosítása