Meridián Csoport

Meridián Csoport

TITKOSÍTÁS ALÓL FELOLDVA

2016. február 23. - Meridián Csoport

Megrendeztük a Meridián Csoport első szabadegyetemét az újpesti Öreghalász étterem különtermében 2016. február 13-án, szombaton.

A megnyitó után Prusinszki István újságíró kezdte meg az előadássorozatot. Előadásának a címe: Magyar X-akták nyomában. Az érdeklődök végigkísérhették Prusi útját, ahogy az elmúlt években nyomozott különböző magyar hatóságoknál. A rendőrségnél, honvédségnél, tűzoltóknál tett látogatásai alkalmával kérdéseket intézett a magyar ufóesetekről a hivatalnokok felé, amelyekre kisebb-nagyobb huzavona után válaszokat is kapott. Természetesen, mint az már megszokott, a hivatalos állásfoglalás az volt, hogy nincsenek magyar ufós esetek, nincsenek magyar X-akták. Prusi nem adta fel a nyomozást, és több napos könyvtári kutatásának eredményeként levéltári dokumentumokat talált több olyan magyar ufós esetről, amelyekről már lekerült a titkosítás, ezekből mutatott be néhányat a hallgatóságnak. Ezen kívül felhívta a figyelmet két olyan magyar esetre is, amit a Blue Book Projekt keretein belül is vizsgáltak. Rámutatott arra is, hogy egyre több külföldi kormány, a közvélemény nyomására, betekintést enged a korábban szigorúan bizalmas honvédségi aktáiba, amelyekben különös, megmagyarázhatatlan, akár ufós vonatkozású dokumentumok is fellelhetőek. Előadása olyan rugalmas volt – más előadókkal szemben –, hogy a megszokottól eltérően nemcsak az előadás után lehetett kérdéseket feltenni, hanem teret engedett az érdeklődőknek arra is, hogy közbekérdezzenek, és válaszokat is adott a hozzá intézett kérdésekre. Ezáltal egy teljesen újfajta beszélgetős, baráti hangulatú előadás aktív részesei lehettünk.

A második előadó én, Perlaki Zsuzsanna Éva voltam, előadásomnak a címe: Hogyan csalogassuk le az ufókat. Előadásom elején felhívtam a figyelmet különböző, az ufókutatásban használatos fogalmakra és az észlelések osztályozására is. Témám ezen belül az ötödik típusú találkozásokat foglalta össze. Bemutattam, hogy az elmúlt évtizedekben milyen változatos kísérleteket tettek a kutatók annak érdekében, hogy maguk teremtsenek kapcsolatot földönkívüli lényekkel. Illetve megmutattam olyan fényképeket, videókat, amelyek ezen kutatók munkájának gyümölcsei, és bizonyítékként szolgálnak arra, hogy érdemes keresnünk a kapcsolatot más bolygók civilizált lakóival, hisz a megfelelő hívószóra reagálnak is. Előadásom végén saját megmagyarázhatatlan élményeimről is beszámoltam, ami izgalomba hozta a jelenlévő érdeklődőket is, szinte megrohamoztak a résztvevők, és lelkesen beszéltek saját élményeikről, amelyekkel hasonlatosságot véltek felfedezni az előadásban elhangzottakkal.

Mindezek tükrében bátran kinyilváníthatom, hogy nagyon sikeres és tartalmas rendezvény volt az első Meridián Szabadegyetem. Megnyíltak az M-akták, az információk özönlenek.

SZÖVEG: PERLAKI ZSUZSANNA ÉVA

FOTÓK: PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
A GONDOLATOK AZ ÉGBOLT BLOGON

süti beállítások módosítása