Meridián Csoport

Meridián Csoport

ÚJABB TARTALMAS ÉVET ZÁRT A MERIDIÁN CSOPORT

2017. december 31. - Meridián Csoport

Izgalmas programokkal, érdekes előadásokkal és találkozókkal tarkított évet hagyott maga mögött a Meridián Csoport 2017-ben is.

20171231_illusztracio_14.jpg

A csoport két alapítója, Perlaki Zsuzsanna Éva és Prusinszki István az alternatív elméletekkel és ufókérdéssel foglalkozó nyomtatott magazinokban, internetes közösségi oldalakon és csoportokban terjedő álhírek megállítását tűzte ki célul, egyúttal új irányt mutat a földönkívüli intelligenciákkal való kapcsolatfelvétel érdekében.

Az általunk megálmodott Meridián Csoport komoly alternatívaként szolgálhat mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan csalódtak a nézeteltérésekkel, hazugságokkal, ármánykodásokkal telített „régi ufós” közösségben, az áltudományt népszerűsítő „veteránokban”. Fel kell végre nőni a mesék világából, hiszen nem a messziről bűzlő maszlagra vagyunk kíváncsiak, hanem a valódi igazságra. Meggyőződéssel valljuk, hogy érdemes elhagyni a járt utat a járatlanért, és határozottan lépdelni ezen az ingoványos terepen, mert csak így lehet elválasztani az ocsút a búzától.

Csatlakozz Te is Facebook-oldalunk kedvelőihez és a Meridián Csoport égisze alá tartozó Facebook-csoporthoz!

 

VISSZATEKINTÉS A MERIDIÁN CSOPORT 2017-ES ÉVÉRE

 

FEBRUÁR 3. – KONFERENCIA A BÉLYEGMÚZEUMBAN

20171231_illusztracio_1.JPG

A nemzetközi tudománytörténet reneszánsz kori nagy alakjáról, az 550 évvel ezelőtt Magyarországra érkező Regiomontanusról (1436–1476) megjelent bélyeg alkalmából rendezett konferenciát a Bélyegmúzeum az Asztro-trilógia kiállításhoz kapcsolódóan. A rendezvényen köszöntőt mondott Farkas Bertalan nyá. dandártábornok, az első magyar űrhajós és dr. Almár Iván csillagász–űrkutató, a Magyar Asztronautikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke.

 

ÁPRILIS 2. – MERIDIÁN-TÚRA A SPARTACUS-ÖSVÉNYEN

20171231_illusztracio_2.jpg

A tavaszi nap-éj egyenlőség előtt egy nappal a Pilis–Visegrádi-hegység egyik legszebb turistaútján kirándultunk.

 

ÁPRILIS 6. – MAGYAR X-AKTÁK NYOMÁBAN

20171231_illusztracio_3.jpg

Magyar X-aktákról tartott előadást Prusinszki István a kispesti Üllői úti könyvtárban. Az előadásról a Kispest TV készített riportot.

 

ÁPRILIS 25–28. – ÚJABB RÉSZLETEK AZ ERDÉLYI X-AKTÁKBÓL

20171231_illusztracio_4.jpg

Idei első hosszabb gyalogtúránkat az erdélyi Máramaros megyében, Kapnikbánya környékén tettük április utolsó napjaiban. Szeszélyes tavaszi időjárás fogadott a Keleti-Kárpátok ezen vidékén, ahol az elmúlt évben már többször is jártunk az Izsáky-expedíció kapcsán, s az izgalmas nyomozás még korántsem ért véget.

 

MÁJUS 13. – IDEGENSÉGTAPASZTALATOKRÓL A SZIMBIÓZIS NAPOKON

20171231_illusztracio_5.jpg

Földönkívüliekkel való találkozás egyéni emlékezetének közösségi emlékezetté emeléséről tartott előadást Juhász Péter kulturális antropológus a Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztiválon.

 

AUGUSZTUS 28. – MARSI HOAX A VÉRTESBEN

20171231_illusztracio_6.JPG

Az egykori bauxitbánya külszíni fejtése igazi marsbéli táj a Vértes hegységben, Gánt határában. Itt készített fotóinkkal az a cél vezérelt, hogy felhívjuk a figyelmet a média által egyre nagyobb méreteket öltött ferdítésekre, hoaxokra, szenzációhajhász cikkekre és azok káros hatásaira, ezáltal felmérést készítsünk az álhírek terjedéséről az interneten, különösen az ufótémával foglalkozó Facebook-csoportokban.

 

SZEPTEMBER 3. – ÁLHÍREKTŐL A TUDOMÁNYIG AZ UFÓKUTATÁSBAN

20171231_illusztracio_7.jpg

Az ufókutatás szempontjából releváns információk hitelességét vette alaposabb vizsgálat alá egyetemi diplomamunkájában Prusinszki István az ELTE BTK informatikus könyvtáros BA szakos hallgatójaként.

 

SZEPTEMBER 17. – MERIDIÁN – A GYERMEKKOR VÉGE

20171231_illusztracio_8.jpg

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Meridián-pikniket a budapesti Népligetben.

 

OKTÓBER 4. – ŰRKUTATÁS NAPJA AZ MTA SZÉKHÁZÁBAN

20171231_illusztracio_9.jpg

Hatvan éve indult el az emberiség a világűr felé. A jubileum alkalmából a Magyar Asztronautikai Társaság és a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont a Magyar Tudományos Akadémia székházában tartotta az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt.

 

OKTÓBER 18. – IGAZSÁG A SOROK KÖZÖTT

20171231_illusztracio_10.jpg

Prusinszki István volt a kispesti Párbeszéd Tere klubprogramjának vendége. Az előadással egybekötött beszélgetés a napjainkban egyre aggasztóbb méreteket öltő álhírjelenségre fókuszált általánosságban és az áltudományokat érintően.

 

NOVEMBER 4. – SZAKMAI KIRÁNDULÁS A MANT SZERVEZÉSÉBEN

20171231_illusztracio_11.JPG

A Magyar Asztronautikai Társaság Budapestről induló buszos szakmai kirándulásának célja a Zsolnay Negyed Planetáriumában „A világűr felfedezése” című műsor megtekintése volt.

 

NOVEMBER 28. – AZ IZSÁKY-BŐRÖNDÖK TITKAI

20171231_illusztracio_12.jpg

Perlaki Zsuzsanna Éva „Az Izsáky-bőröndök titkai” címmel tartott előadást a Körmendi Kulturális Műhely meghívására a Batthyány-kastély aulájában. Az előadóval Eőry Szabó Ferenc mkl és Eőri Szabó Ferenc beszélgetett, az előadás elérhető a YouTube-on.

 

NOVEMBER 30. – REJTÉLYES UFÓESETEK NYOMÁBAN

20171231_illusztracio_13.jpg

Perlaki Zsuzsanna Éva volt a kispesti Párbeszéd Tere klubprogramjának vendége. Előadásában a legnépszerűbb hoaxok mellett olyan rejtélyes ufóeseteket is bemutatott, amelyekről még az FBI és a CIA is készített jelentéseket.

süti beállítások módosítása